Tarja Kokkonen - <strong>Lymfaterapiakoulutus</strong>

Lymfaterapiakoulutus

Vodder-Lymfaterapeutin peruskoulutus

Vuonna 2018 alkava koulutus

Koulutuksen suunnittelu on käynnissä ja se alkaa keväällä 2018. Koulutuksen ajankohta tarkentuu lokakuun 2017 aikana ja koulutukseen hakeudutaan nettisivuille tulevalla hakulomakkeella. Seuraa näiden sivujen päivityksiä tai ilmoita ennakkoon kiinnostuksesi osallistua koulutukseen sähköpostilla tarja.kokkonen@vodderlymfaterapiakoulutus.fi.

Vuonna 2017 alkanut koulutus

RYHMÄ 2017

Perusjakso 14 päivää, Hierontakoulu Atlas, Espoo (Iso Omena)

Perusotteet; 21. – 27.8.2017, 7 päivää

ma 21.8. klo 10.00 – 17.00
Kurssin avaus, fysiatrian erik.lääkäri Kristiina Kokkosen luennot

ti 22.8. – la 26.8. klo 8.30 – 16.30
Kehon perusotteet, käytäntöä

su 27.8. klo 9.00 – n.16.00
fysiatrin erik. lääkäri Kristiina Kokkosen luennot

Terapia I; 8.1.- 12.1.2018, 5 päivää

ma 8.1. – to 11.1. klo 8.30 – 16.30
Kehon perusotteiden kertausta ja kehon erikoisotteet

pe 12.1. klo 9.00 – 15.00
Perusotteiden näyttökoe

Teoriaosuus Terapia II & III -jaksolle; 13. – 14.1.2018, 2 päivää

la 13.1 – su 14.1. klo 9.00 – 17.00
Lymfologi Melanie Wohlgenannt, Innsbruck, luento englanninkielinen, tarvittaessa tulkkaus

Terapiajakso 10 päivää, Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta

Terapia II & III Leppävirta; 9.4.- 13.4.2018 ja 16.4. – 20.4.2018

ma 9.4. - pe 13.4., klo 8.30 – 16.30
Kehon perus- ja terapiaotteiden kertausta, ödeemakaavat, taudinkuvia, kompressioterapia, mittaukset, tuote-esittelyjä

ma 16.4. – to 19.4., klo 8.30 – 16.30
Ödeematekniikat, taudinkuvia, potilasdemot, teoriatentti ja sidoskoe

pe 20.4. klo 9.00 – 15.00
Loppukoe

Kurssin hinta on 2990 euroa (sis. alv 24%). Varausmaksu (350 €) laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen, jonka maksamalla vahvistat paikkasi kurssille.  Varausmaksua ei palauteta opiskelijan peruessa osallistumisensa varaamalleen kurssille. Loput kurssimaksusta maksetaan kahdessa erässä erillisellä laskulla ennen Perusjakson (1320 €) ja Terapiajakson alkua (1320 €).

Majoitusvarauksista ja -kustannuksista opiskelija vastaa itse. Terapia II ja III -jaksot ovat Leppävirralla Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä, minne on neuvoteltu ennakkoon edullisemmat majoitushinnat hotellista. Kurssille on myös varattu alustavasti kaksi isoa hirsitaloa, joissa voi yöpyä edulliseen hintaan.

Kurssin osallistujamäärä on rajoitettu 14 opiskelijaan, minimimäärä 10.Tarkempi päiväohjelma toimitetaan lähempänä kurssin alkua. Koulutuksen järjestäjä pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin kurssin sisältöä koskeviin muutoksiin.

Kurssitiedustelut ja ilmoittautumiset: tarja.kokkonen@vodderlymfaterapiakoulutus.fi

Vuonna 2016 valmistuneet "Lymfosyytit"!

Dr. Vodderin manuaalinen Lymfaterapia-kurssi

Manuaalisella lymfaterapialla edistetään erikoisotteilla imunesteen virtausta. Manuaalisella lymfaterapialla pystytään vaikuttamaan eri taudinkuviin oireita helpottavasti ja parantavasti.

Manuaalinen lymfaterapia eroaa huomattavasti muista hierontatekniikoista otetekniikassa sekä otteiden järjestelmällisessä käytössä. Sen vuoksi tekniikan opettelemiseen tarvitaan erikoiskoulutus, joka jakautuu kurssiosioihin. Koulutuksen kurssisisältöön kuuluvat lääkärin teorialuennot sekä käytännön teoria ja käytännön harjoittelu. Koulutukseen osallistujalla tulee olla  fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntohoitajan tai laillistetun hierojan loppututkinto.

Koulutuksen pituus: 24 päivää

Koulutus on jaettu kahteen osioon: Peruskurssitus (Peruskurssi ja Terapia I) ja Terapiakurssitus (Terapia II ja III).

Koulutus toteutetaan kansainvälisen kattojärjestö DVAI:n (Dr Vodder Academy International) opetussuunnitelman mukaisesti.

Vodder-lymfaterapeutin antama hoito on KELAn hyväksymä.

Peruskurssitus

Perusotekurssi

Tämä on intensiivinen kurssi, joka vaatii käden koordinaatiokykyä ja taitoa. Opettelemme kaikki kehoon liittyvät perusotteet. Lääkärin teoriaosassa käydään läpi mm. verenkierron ja imusuonijärjestelmän anatomiaa ja fysiologiaa, sidekudoksen rakennetta, manuaalisen lymfaterapian vaikutuksia sekä kontraindikaatioita.

Terapia I -kurssi

Käytännön osiossa käymme läpi nivelten, pään alueen sekä vatsan erikoisotteet. Perehdymme ödeeman eri muotoihin ja lääkinnällisten hoitotuotteiden käyttöön. Alamme yhdistämään opittuja tekniikoita terapeuttiseen työhön. Kurssijakson läpäissyt saa oikeuden hoitaa imujärjestelmältään terveitä asiakkaita pre- ja postoperatiivisena sekä posttraumaattisena hoitona.

Terapiakurssitus

Terapia II & III -kurssit

Terapiakurssin lääkärin luennot ajoittuvat peruskurssituksen loppuun. Lääkärin luento-osiossa perehdytään mm. erilaisiin taudinkuviin, tutkimusmenetelmiin ja asiakkaan tutkimiseen. Jaksolla paneudutaan tarkemmin taudinkuviin ja ödeemahoitoihin. Kompressioterapialla on tärkeä osa tätä kurssia. Opettelemme turvotuksen seuranta- ja tarvittavien tukituotteiden määritysmittaukset. Kurssijaksolla harjoitellaan myös oikeilla asiakkailla.

Kurssilaisen on osallistuttava kaikille oppitunneille ja suoritettava kaikki osakokeet hyväksytysti saadaakseen pätevyyden toimia Vodder-lymfaterapeuttina.

Palautelainauksia edellisiltä kursseilta:

"Kiitos kaikesta, olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen ja ennen kaikkea kouluttajaan. Kuten jo sanoin, olet oikeassa paikassa ja toivon, että jaksat jatkaa työtäsi sillä voimalla, että olet meistä kaikista saanut aikaan hyviä terapeutinalkuja :)."

"Olet Tarja aivan paras! Ohjaat meitä niin hienolla tavalla, rakkaudella ja kärsivällisyydellä. Osaat kannustaa ja opastaa jokaista yksilöllisesti. Olet todella empaattinen ja osaat lukea ihmisiä, olet aidosti innoissasi ja rakastat työtäsi ja sen näkee. Olet hienosti kertonut myös asiaan liittyvistä "muista asioista" mm. asiakkaan kohtaaminen, kosketus, palliatiivinen hoito ym. Pidä pääsi, ole juuri tuollainen kuin olet!"