Loading...
Lymfaterapiakoulutus2018-11-02T19:04:05+00:00

Lymfaterapiakoulutus

Suomen Vodder-lymfaterapiakoulutus on kattojärjestön DVAI:n (Dr Vodder Academy International) alaisuudessa toimiva sertifioitu koulutus, mikä vaalii alkuperäistä Vodder-menetelmää. Koulutuksen toteuttaa Suomessa Vodder Lymfaterapia & Koulutus / Tarja Kokkonen. Kattojärjestöllä on tarkat säännöt mm. opettajien koulutustason ylläpitämiseen.

Lisätietoa: www.vodderacademy.com

Vuoden 2019 koulutus

Seuraava alkuperäinen, sertifioitu Vodder-lymfaterapiakoulutus alkaa huhtikuun alussa 2019.

Koulutuspaikat: INTO Terveys Helsingin Kalasatamassa ja Sport & Spa Hotel Vesileppis Leppävirta

Perusjakso 12 päivää:

Perusotteet 31.3. – 6.4.2019, Helsinki

  • Lääkärin luennot 2 päivää: fysiatrian erikoislääkäri Kristiina Kokkonen
  • Käytäntöä viisi päivää

Terapia I 26.8 – 30.8.2019, Helsinki

  • Käytäntöä viisi päivää

Terapiajakso 12 päivää:

Terapia II ja III lääkärin luennot 31.8. – 1.9.2019, Helsinki

  • Lymfologi Melanie Wohlgenannt Innsbruckista

Terapia II 21. – 25.10.2019, Leppävirta

  • Käytäntöä viisi päivää

Terapia III 28.10. – 1.11.2019, Leppävirta

  • Käytäntöä viisi päivää

Koulutuksen osallistujamäärä on rajoitettu 14 opiskelijaan, minimimäärä on 12. Tarkempi päiväohjelma toimitetaan koulutukseen hyväksytyille. Koulutuksen järjestäjä pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin koulutuksen sisältöä koskeviin muutoksiin.

Tiedustelut:
tarja.kokkonen@vodderlymfaterapiakoulutus.fi
+358 500 597 157

Valmiit lymfaterapeutit.

Alkuperäinen Dr. Vodder Lymfaterapia

Manuaalisella lymfaterapialla edistetään erikoisotteilla imunesteen virtausta. Manuaalisella lymfaterapialla pystytään vaikuttamaan eri taudinkuviin oireita helpottavasti ja parantavasti.

Manuaalinen lymfaterapia eroaa huomattavasti muista hierontatekniikoista otetekniikassa sekä otteiden järjestelmällisessä käytössä. Sen vuoksi tekniikan opettelemiseen tarvitaan erikoiskoulutus, joka jakautuu kurssiosioihin. Koulutuksen kurssisisältöön kuuluvat lääkärin teorialuennot sekä käytännön teoria ja käytännön harjoittelu. Koulutukseen osallistujalla tulee olla lääkärin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntohoitajan tai laillistetun hierojan loppututkinto.

Koulutuksen pituus: 24 päivää

Koulutuksen hinta: katso hakulomake

Koulutus on jaettu kahteen osioon: Perusjakso (Peruskurssi ja Terapia I) ja Terapiajakso (Terapia II ja III).

Koulutus toteutetaan kansainvälisen kattojärjestö DVAI:n (Dr Vodder Academy International) opetussuunnitelman mukaisesti. Tarkemman DVAI:n opetussuunnitelman löydät tästä: http://www.vodderacademy.com/images/eigenedateien/satzung-en.pdf (alkaen sivu 11)

Vodder-lymfaterapeuttikoulutus on KELA:n hyväksymä ja antaa kansainvälisen pätevyyden.

Perusjakso

Perusotekurssi

Tämä on intensiivinen kurssi, joka vaatii käden koordinaatiokykyä ja taitoa. Opettelemme kaikki kehoon liittyvät perusotteet. Lääkärin teoriaosassa käydään läpi mm. verenkierron ja imusuonijärjestelmän anatomiaa ja fysiologiaa, sidekudoksen rakennetta ja manuaalisen lymfaterapian vaikutuksia.

Terapia I -kurssi

Käytännön osiossa käymme läpi nivelten, pään alueen sekä vatsan erikoisotteet. Perehdymme ödeeman eri muotoihin ja lääkinnällisten hoitotuotteiden käyttöön. Alamme yhdistämään opittuja tekniikoita terapeuttiseen työhön. Kurssijakson läpäissyt saa oikeuden hoitaa imujärjestelmältään terveitä asiakkaita.

Oteharjoittelua

Kompressiotuotteiden esittelyä Leppävirralla.

Terapiajakso

Terapia II & III -kurssit

Lääkärin luento-osiossa perehdytään mm. erilaisiin taudinkuviin, tutkimusmenetelmiin ja asiakkaan tutkimiseen. Jaksolla paneudutaan tarkemmin taudinkuviin ja ödeemahoitoihin. Kompressioterapialla on tärkeä osa tätä kurssia. Opettelemme turvotuksen seuranta- ja tarvittavien tukituotteiden määritysmittaukset. Terapiajaksolla harjoitellaan myös oikeilla asiakkailla.

Opiskelijan on osallistuttava kaikille oppitunneille ja suoritettava kaikki kokeet hyväksytysti saadakseen Vodder-lymfaterapeutin sertifikaatin.

”Kiitos Tarja antoisasta ja ikimuistoisesta koulutuksesta! Otteiden ja tarkistaminen, ohjaaminen ja hiominen oli mainio juttu! Ajoittain kiireen tuntu oli haastavaa keskittymisen kannalta, mutta ymmärrettävää koska asiaa on paljon. :). Sydämelliset kiitokset, olet huikean ihana ! <3″

”Post-Lymfaterapeutit” / 2017

”Kiitos Tarja<3 Olet rautainen ammattilainen, ihana ihminen ja vaativa, mutta sydämellinen kouluttaja. Koskaan ennen ei ole ollut näin varma olo lähteä koulutuksesta kentälle, sait paitsi annettua vankan pohjan taidoille, myös luottamuksen siihen, että omat siipeni kantavat. Kiitos. Tää oli niin paljon enemmän kuin pelkkä koulutus. <3″

”Post-Lymfaterapeutit” / 2017

”Kiitos kaikesta, olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen ja ennen kaikkea kouluttajaan. Kuten jo sanoin, olet oikeassa paikassa ja toivon, että jaksat jatkaa työtäsi sillä voimalla, että olet meistä kaikista saanut aikaan hyviä terapeutinalkuja :).”

”Lymfosyytit” / 2015

”Olet Tarja aivan paras! Ohjaat meitä niin hienolla tavalla, rakkaudella ja kärsivällisyydellä. Osaat kannustaa ja opastaa jokaista yksilöllisesti. Olet todella empaattinen ja osaat lukea ihmisiä, olet aidosti innoissasi ja rakastat työtäsi ja sen näkee. Olet hienosti kertonut myös asiaan liittyvistä ”muista asioista” mm. asiakkaan kohtaaminen, kosketus, palliatiivinen hoito ym. Pidä pääsi, ole juuri tuollainen kuin olet!”

”Lymfosyytit” / 2015