Uudistunut Vodder -lymfaterapiakoulutus 2020

Hallituksen maanantaisen 4.5.2020 esityksen mukaan kesäkuussa ilmoitettu lymfaterapiakoulutus voidaan toteuttaa! Tämän vuoksi ilmoittautuminen lymfaterapiakoulutukseen on jälleen auki. Muutama paikka on vielä vapaana! Kurssipaikka tule olemaan ensimmäisellä jaksolla poikkeuksellisesti Leppävirta.

Teoriaopiskelua verkossa ja kädentaitoja käytännössä

Dr. Vodder Academy Internationalin koulutuskonsepti on päivitetty maailmanlaajuisesti vastaamaan paremmin terveydenhuollon ammattilaisten tarpeita. Myös Suomessa kesäkuussa 2020 alkavan koulutuksen totetutustapa on uusiutunut.

Suurimpana muutoksena on teoriaopiskelun muuttuminen itsenäiseksi verkko-opiskeluksi. Verkosta on myös opiskelua tukevat ote- ja sidontavideot.

Yhä edelleen panostetaan käden taitoihin alkuperäisen Dr. Vodder-menetelmän mukaisesti. Näin opiskelija saa aikaa tutustua teoriaosuuteen rauhassa ja näin käytännön jaksolla, lähiopetuksessa, pystytään heti yhdistämään teoria ja käytäntö.

LEVEL 1
2. – 6.6.2020

Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta

LEVEL 2
11. – 14.8.2020
+ Level 3 TEORIALUENNOT 15.–16.8.2020, lymfologi Melanie Wohlgenannt Innsbruck, Itävalta
Hieronta- ja Osteopatiakoulu Atlas, Espoo

LEVEL 3
7. – 13.9.2020

Sport & Spa Hotel Vesileppis, Leppävirta

Tiedustelut:
tarja.kokkonen@vodderlymfaterapiakoulutus.fi
+358 500 597 157

Hae koulutukseen tällä hakulomakkeella.

Suomen Vodder-lymfaterapiakoulutus on kansainvälisen kattojärjestön DVAI:n (Dr Vodder Academy International) alaisuudessa toimiva sertifioitu koulutus, joka noudattaa alkuperäistä Vodder-menetelmää. Suomen koulutuksen järjestää ja toteuttaa DVAI:n sertifioitu Level 3 -opettaja ja ohjaaja Tarja Kokkonen (Vodder Lymfaterapia & Koulutus). Kattojärjestöllä on tarkat säännöt mm. koulutuksen sisällöstä, opettajien koulutuksesta ja opettajien tason varmistamisesta säännöllisillä kansainvälisillä koulutuspäivillä.

Uusi koulutusohjelma

Alkuperäinen Dr. Vodder Lymfaterapia

Manuaalinen lymfaterapia eroaa huomattavasti muista hierontatekniikoista otetekniikassa sekä otteiden järjestelmällisessä käytössä. Sen vuoksi tekniikan opettelemiseen tarvitaan erikoiskoulutus, joka jakautuu kurssiosioihin. Koulutuksen kurssisisältöön kuuluvat lääkärin teorialuennot sekä käytännön teoria ja käytännön harjoittelu. Koulutukseen osallistujalla tulee olla lääkärin, fysioterapeutin, sairaanhoitajan, toimintaterapeutin, kuntohoitajan tai laillistetun hierojan loppututkinto.

Koulutuksen pituus: itsenäistä verkko-opiskelua (n. 30–45 tuntia) + 18 päivää lähiopetusta.

Koulutuksen hinta: 3 150 euroa (sis. alv 24 %), sisältäen kaiken tarvittavan koulutusmateriaalin.

Koulutus on jaettu kolmeen osioon: Level 1, 2 & 3

Koulutus toteutetaan kansainvälisen kattojärjestö DVAI:n (Dr Vodder Academy International) opetussuunnitelman mukaisesti.

Tarkempi DVAI:n opetussuunnitelma (pdf, alkaen sivu 11)

Suomen Vodder-lymfaterapeuttikoulutus on Kelan hyväksymä ja antaa kansainvälisen pätevyyden.

Level 1 & Level 2

Level 1 (4 päivää), siirtymäaikana 5 päivää

Tämä on kurssikokonaisuus, mikä sisältää teoriaosuuden verkossa ja käytännön osuuden.

  • Level 1 teoria: Kurssikokonaisuus alkaa teorian itsenäisellä opiskelulla ennen käytännön jaksolle tuloa, mikä tapahtuu verkossa PowerPoint-esitysmuotona, jonka ovat laatineet Dr. Vodder-Akatemian lääkärit. Luennot ja diat ovat käännetty suomeksi helpottamaan opiskelua. Tämä vaatii aikaa itsenäiselle opiskelulle noin 30 – 45 tuntia (n. 1,5 opintopistettä). Ennen käytännön jaksoa on suoritettava hyväksyttävästi online – tentti. Teoriamateriaali kattaa Level 1 & 2 teorian.
  • Level 1 käytäntö: Neljän päivän käytännön jakso, missä opetellaan alkuperäiset Dr. Vodderin manuaaliset otteet ja niiden soveltaminen jokaiseen kehon osaan. Tämä on intensiivinen jakso, joka vaatii käden koordinaatiokykyä ja taitoa.

Level 2, 4 päivää

  • Level 2 teoria: Verkossa, kts. yllä.
  • Level 2 käytäntö: Neljän päivän käytännön jakso, millä opetellaan nivelten, pään alueen ja vatsan erikoisotteet sekä kerrataan kaikki Level 1 opitut asiat. Tällä jaksolla opetellaan kliinisiä indikaatioita, mm. whiplash, palovammat, migreeni, tinnitus, CRPS ja aivohalvaus. Erityisiä tekniikoita käydään läpi mm. nilkan supinaatiotrauma, polven ja lonkan artroosi, mustelmien ja palovammojen hoito. Alamme yhdistämään opittuja tekniikoita terapeuttiseen työhön. Sidontaharjoittelu alkaa tällä jaksolla sekä tukituotteisiin tutustuminen. Kurssin lopussa suoritetaan perusotteiden näyttökoe. Hyväksytty näyttö oikeuttaa siirtymään Level 3:lle. Dr Vodder Akatemian sertifikaatti Level 2 oikeuttaa hoitamaan henkilöitä, joilla imusuonijärjestelmä on terve (ei ödeemapotilaita).

Level 3

Level 3, 9 päivää

Lääkärin luento-osiossa perehdytään mm. erilaisiin taudinkuviin, tutkimusmenetelmiin ja asiakkaan tutkimiseen. Jaksolla paneudutaan tarkemmin taudinkuviin ja ödeemahoitoihin. Kompressioterapialla on tärkeä osa tätä kurssia. Opettelemme turvotuksen seuranta- ja tarvittavien tukituotteiden määritysmittaukset. Terapiajaksolla harjoitellaan myös oikeilla asiakkailla.

  • Level 3 teoria: Kaksi päivää teoriaa lymfologin luennoimana, Melanie Wohlgenantt Itävalta (tulkkaus). Level 3:n teorialuennot ovat  Level 2:n yhteydessä.
  • Level 3 käytäntö: Opetellaan ylä- ja alaraajojen sekundäärihoitokaavat, alaraajojen primäärikaava, sekä lipödeeman, kroonisen laskimoiden vajaatoiminnan, pään ja niska-alueen hoidot. Lisäksi opetukseen sisältyy kokonaisvaltainen terapia (CDT = Combined Degongestive Therapy): manuaalinen lymfaterapia (MLT), kompressioterapia (sidokset, lääkinnälliset hoitotuotteet), liikeharjoitukset ja ihonhoito.

Opiskelijan on osallistuttava kaikille oppitunneille ja suoritettava kaikki kokeet hyväksytysti saadakseen DVAI:n sertifikaatin.

Kompressiotuotteiden esittelyä Leppävirralla Spa & Hotell Vesileppiksen luentosalissa.

Uudet DVAI-sertifioidut Vodder-lymfaterapeutit

”Kiitos Tarja antoisasta ja ikimuistoisesta koulutuksesta! Otteiden ja tarkistaminen, ohjaaminen ja hiominen oli mainio juttu! Ajoittain kiireen tuntu oli haastavaa keskittymisen kannalta, mutta ymmärrettävää koska asiaa on paljon. :). Sydämelliset kiitokset, olet huikean ihana ! <3″

”Post-Lymfaterapeutit” / 2017

”Kiitos Tarja<3 Olet rautainen ammattilainen, ihana ihminen ja vaativa, mutta sydämellinen kouluttaja. Koskaan ennen ei ole ollut näin varma olo lähteä koulutuksesta kentälle, sait paitsi annettua vankan pohjan taidoille, myös luottamuksen siihen, että omat siipeni kantavat. Kiitos. Tää oli niin paljon enemmän kuin pelkkä koulutus. <3″

”Post-Lymfaterapeutit” / 2017

”Kiitos kaikesta, olen erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen ja ennen kaikkea kouluttajaan. Kuten jo sanoin, olet oikeassa paikassa ja toivon, että jaksat jatkaa työtäsi sillä voimalla, että olet meistä kaikista saanut aikaan hyviä terapeutinalkuja :).”

”Lymfosyytit” / 2015

”Olet Tarja aivan paras! Ohjaat meitä niin hienolla tavalla, rakkaudella ja kärsivällisyydellä. Osaat kannustaa ja opastaa jokaista yksilöllisesti. Olet todella empaattinen ja osaat lukea ihmisiä, olet aidosti innoissasi ja rakastat työtäsi ja sen näkee. Olet hienosti kertonut myös asiaan liittyvistä ”muista asioista” mm. asiakkaan kohtaaminen, kosketus, palliatiivinen hoito ym. Pidä pääsi, ole juuri tuollainen kuin olet!”

”Lymfosyytit” / 2015