Minä lymfaterapeuttina

Rakastan työtäni.

Valmistuin kuntohoitajaksi v.1985,  v.1986 kävin urheiluhierojakoulutuksen. Kiinnostus lymfaterapiaan kollegan innoittamana johdatti minut Suomen Vodder-Säätiön koulutukseen ja v.1992 valmistuin Vodder- lymfaterapeutiksi. Vuonna 1995 minut pyydettiin opettajakoulukseen ja siitä alkoi monen vuoden kipuaminen taso tasolta ylöspäin (välillä kompurointiakin!) tähän pisteeseen eli kansainvälisen Dr. Vodder Akatemian opettajaorganisaation korkeimmalle tasolle, Ohjaaksi vuonna 2017.

http://www.vodderacademy.com/en/organization-chart

Kouluttautumiseni on sisältänyt vuosia useiden viikkojen auskultointia poissa kotoa, treenejä, osallistumista kansainvälisin lymfakongresseihin sekä luentoja eri yhteistyötahojen ja potilasyhdistysten tilaisuuksissa.

Työskentelen Kuopion Mehiläisessä ammatinharjoittajana eli teen päivittäin potilastyötä. Pääosa asiakkaistani on syöpäpotilaita. Työnkuvani on laaja ja päivät ovat monisäikeisiä. Päiviin mahtuu niin tules-, kipu- ja traumapotilaita kuin reumaa sairastavia, sitomista ja lääkinnällisten tukituotteiden mittauksia. Vastaanotolleni ohjautuu välillä myös asiakkaita, jotka ovat käyneet pitkän polun hakemassa apua turvotukseen. On palkitsevaa kun siihen löydetään vastaus. Valitettavasti terveydenhuollossamme on vieläkin tietämättömyyttä turvotuksen syistä, kehittymisestä. Ja varsinkaan, että sitä voidaan hoitaa!

Työni ei ole pelkkää fyysistä lymfaterapian tekemistä, vaan se on myös asiakkaan kohtaamista, hänen tarpeidensa havaitsemista ja paljon kirjallista työtä asiakkaiden eteen.

Minä kouluttajana

Olen ylpeä ammattitaidostani.

Olen saanut opetella käsiini alkuperäisen Dr. Vodder -metodin. Tie tekniikan kehittäjiin, Emil ja Estrid Vodderiin on lyhyt. Opettajani Hildegard Wittlinger Itävallasta on tehnyt yhteistyötä ja kehittänyt Voddereiden kanssa menetelmää ja opettajani Suomessakin ovat olleet heidän opissa.  Ei ole siis montaa käsiparia välissä, alkuperäiseen Dr. Vodder -lymfaterapiatekniikkaan!

Vodder-lymfaterapian kouluttajana tulen pitämään aina kiinni Dr. Vodder-menetelmästä ja vaadin ja vaalin sitä myös koulutuksissani. Lymfaterapiaa tehdään käsillä ja sydämellä, ei puheilla.

Professori Hildegard Wittlinger, Instructorin/ Ohjaajan sertifikaatti, Espoo 2017.

”Ainoa viisauden lähde on kokemus.”

Albert Einstein