Minä lymfaterapeuttina

Rakastan työtäni.

Olen taustaltani kuntohoitaja sekä urheiluhieroja. Kiinnostus lymfaterapiaan kollegan innoittamana johdatti minut Suomen Vodder-Säätiön koulutukseen ja v. 1992 valmistuin Vodder-lymfaterapeutiksi. Vuonna 2017 suoritin kansainvälisen Dr.Vodder Akatemian opettajaorganisaation korkeimman tason ja valmistuin Vodderlymfaterapia-kouluttajaksi.

Kouluttautumiseni on sisältänyt lukuisia viikkoja treenejä ja auskultointia poissa kotoa, osallistumista kansainvälisiin lymfakongresseihin sekä luentoja yhteistyötahojen ja potilasyhdistysten tilaisuuksissa.

Tällä hetkellä työskentelen Kuopion Mehiläisessä ammatinharjoittajana eli teen päivittäin potilastyötä. Pääosa asiakkaistani ovat syöpäpotilaita, mutta työnkuvani on laaja ja päiviin mahtuu niin tules-, kipu- ja traumapotilaita sekä reumaa sairastaviakin. Sitominen ja lääkinnällisten tukituotteiden mittaukset kuuluvat myös erikoisosaamiseeni. Työni ei ole pelkkää fyysistä lymfaterapian tekemistä, vaan myös asiakkaan kohtaamista ja hänen ansaitsemansa hoidon puolesta puhumista.

Vastaanotolleni ohjautuu välille asiakkaita, jotka ovat käyneet läpi pitkän polun hakemassa apua turvotukseen. On palkitsevaa, kun siihen löydetään vastaus. Valitettavasti terveydenhuollossa on vieläkin tietämättömyyttä turvotuksen syistä ja kehittymisestä. Ja varsinkaan, että sitä voidaan hoitaa!

Intohimoni on viedä lymfaterapian sanaa ja kädentaitoja eteenpäin ja siksi haluankin kouluttaa tulevaisuuden lymfaterapeutteja.

Minä kouluttajana

Olen ylpeä ammattitaidostani.

Olen saanut käsiini alkuperäisen Dr. Vodder -metodin. Tie tekniikan kehittäjiin, Emil ja Estrid Vodderiin on lyhyt. Opettajani Hildegard Wittlinger Itävallasta on tehnyt yhteistyötä ja kehittänyt Voddereiden kanssa menetelmää.

Olen kouluttanut lymfaterapeutteja Suomessa jo yli kaksikymmentä vuotta. Koulutuksiini on osallistunut
mm. hierojia, fysioterapeutteja, jalkaterapeutteja kuin sairaanhoitajiakin. Eri alojen osaajista koostuva ryhmä on mielestäni äärimmäisen tärkeää, koska turvotus- ja kipupotilaita esiintyy monessa eri diagnoosissa.

Vodder-kouluttajana vaalin Dr.Vodder tekniikkaa koulutuksissani. Haluan, että koulutuksistani valmistuu osaavia ja varmoja lymfaterapeutteja, jotka saavat käyttöönsä mitä mainioimman työkalun potilaidensa hoitamiseksi. Lymfaterapian taitojen vaaliminen ja syventäminen vaatii jatkuvaa kädentaitojen harjoittelua.

Lymfaterapiaa tehdään käsillä ja sydämellä, ei puheilla.

Professori Hildegard Wittlinger, Instructorin/ Ohjaajan sertifikaatti, Espoo 2017.

”Ainoa viisauden lähde on kokemus.”

Albert Einstein