Miksi kouluttautuisin lymfaterapeutiksi – turvotuksen asiantuntijaksi?

Turvotusta ilmenee lukuisissa eri diagnooseissa. Yleisesti tiedetään, että syöpäpotilaille on riski yläraajan turvotukseen syöpäleikkauksen jälkitilana. Tietoa ei yleensä tunnu riittävän siihen, että kehon yläneljänneksen pinnallinen imuneste ohjautuu myös kainalon imusolmukkeisiin ja näin kyljen, kainalon ja myös yläselän turvotusta voi alkaa kerääntyä. Gynekologiset potilaat tuntuvat myös jäävän paitsioon turvotusongelmissaan.

Lymfaterapialla on laaja-alainen vaikutus kehoon. Spesifillä lymfaterapiatekniikalla saadaan pinnallinen kudosvenytys ja sitä kautta vaikutusta pinnallisen imuhiussuoniston kautta koko imusuonijärjestelmään sekä ihon mekanoreseptoreiden välityksellä parasympaattiseen hermostoon.

Lymfaterapia ei ole pelkästään turvotuksen hoitoa, vaan imusuoniston merkitys on koko sidekudoksen ”huoltoverkostona”. Fasciatietoisuuden kautta olisi nyt syytä herätä siihen, että sidekudoksen hyvinvoinnista vastaa terve imusuonisto. Ja tätä näkökulmaa vasten, indikaatiota on paljon!

Vuosikymmenten kokemus niin kansainvälisellä kentällä kuin allekirjoittaneella erilaisista potilastapauksista on monesti osoittanut lymfaterapiatekniikan vaikuttavuuden esim. tapauksissa missä fysioterapialla tai lääkehoidolla ei ole saatu mainittavaa vastetta.

Lymfaterapia on kokonaisvaltaista kehon hoitoa. Lymfaterapiaan kuuluu itse hoidon lisäksi myös oleellisena osana kompressioterapia (sidokset, tuotteiden valinta), opastusta itsehoitoon (liikunta, ihonhoito, ruokavalio). Potilaan henkinen tuki ja neuvonta on äärimmäisen tärkeää. Lymfaterapeuttina kohtaa monia elämäntilanteita, missä ihminen on yksin omien ajatusten ja pelkojen kanssa esim. vakavan sairauden sattuessa.

Suomi tarvitsee nyt tietotaidoiltaan osaavia turvotuksen asiantuntijoita – kenttä on laaja! Hyvinvointialueet ovat tuoneet alkuvuodesta paljon epävarmuutta terveydenhuollon alalle. Palvelusetelit lymfaterapiaan toimivat useilla hyvinvointialueilla. Myös vakuutusyhtiöt korvaavat lymfaterapian liikenne- ja työtapaturmavammoissa lääkärin suosituksella.  

Kun tutkimustieto ja käytäntö saadaan kohtaamaan niin ymmärrys imusuoniston merkityksestä sidekudoksen ja hermostonkin hoitona lisääntyy. Näin saamme vaikutettua mm. niin turvotus-, kipu-, ja reumapotilaiden kuin ortopedisissä ja erilaisten liikenne-, urheiluvammojen hoidossa.

Toivon ja uskon, että lymfaterapia on enenevissä määrin tulevaisuuden ala ja sen arvostus tulee nousemaan. Lähde siis nyt hakemaan lisäarvoa työllesi tai uutta polkua omalle urallesi!

Seuraava kurssikokonaisuus järjestetään loppuvuodesta Raumalla, ilmoittaudu mukaan 20.10.2023 mennessä.

Tutkimuksia

Tässä vielä muutama mielenkiintoinen artikkeli Duodecimista. Toinen käsittelee imusuoniston ja sydän- ja verisuonitautien yhteyttä, toinen aivojen glymfaattista järjestelmää. Imusuoniston merkitys avautuu koko ajan enemmän tutkimuksen kautta tietoisuuteen.

Lue lisää tutkimuksista linkkien kautta:

https://www.duodecimlehti.fi/duo15417

https://www.duodecimlehti.fi/xmedia/duo/duo15627.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.